Skip to content
Leer en groei in logopedie met onze kennisdeling, inspiratiekado’s en scholingen.

Leer en groei in logopedie met onze kennisdeling, inspiratiekado’s en scholingen.

Binnen Logopedie Spectrum Nederland (LSN) vinden we kennis delen superbelangrijk. We doen dit onderling, met cliënten, verwijzers en opvoeders en met (toekomstige) collega’s. Onze kennis delen wij veelal gratis, we zien het als een kadootje voor de mensen die er blij van worden.

Een concreet voorbeeld van onze kennis delen tijdens evenementen was de avond van ons 15 jarig bestaan. Ruim 300 mensen genoten van de feestavond in het theater van Hardenberg. Onze praktijkhouder, Marjoleine Huitema, vertelde over Dysfatische Ontwikkeling. Samen met klinisch psycholoog/ psychotherapeut Wytze van de Zwaag en Marieke Alons (onderwijs/ kindercoach) werd het een heel leerzame avond over de plasticiteit van ons brein. Nieuwsgierig? Bekijk hier de video en geniet van het verhaal van drie vakmensen.

Kennis delen met logopedie studenten

Wij vinden kennis delen met studenten erg belangrijk. Daarom verzorgen wij gratis scholing voor logopediestudenten. Waarom we dit doen? We vinden het mooi om toekomstige collega’s te ontmoeten en te ondersteunen in hun ontwikkeling binnen ons prachtige vak. Op 27 mei organiseren wij weer een webinar voor logopediestudenten. In deze webinar leer je alles over hoe je prentenboeken kunt inzetten tijdens je logopedische behandelingen. Wil je deze scholing niet missen? Schrijf je in!

Maandelijks een Inspiratiekado, dat wil jij ook!

Een andere manier van kennis delen is ons inspiratiekado. Het inspiratiekado is een cadeautje van Logopedie Spectrum Nederland voor logopediestudenten en logopedisten.

Inspiratie betekent letterlijk inademing. Het opzuigen van lucht naar de longen. In onze spreektaal bedoelen we er mee dat je door inspiratie goede ideeën krijgt en enthousiast wordt. En dat is precies wat wij willen bereiken met ons Inspiratiekado. Enthousiaste mensen met goede ideeën. Ideeën ontsproten in een plastisch brein, passend bij jouw manier van werken. Laat je dus inspireren via ons maandelijkse cadeautje!

Wat kan je verwachten van het Inspiratiekado?

Elke maand sturen wij een PDF met tips via de mail. In dit document vind je altijd 3 dingen terug; namelijk een duidelijk thema, 3 inspiraties voor het toepassen van logopedie op een positieve manier en een wetenschappelijk weetje met een interessante logopedie-ontdekking. Elke maand komt er een ander thema aan bod.

Laat onze inspiratie jouw enthousiasme voor het logopedisch vak nog meer aanwakkeren en schrijf je in!